Engelsk julekage
Smørret hakkes og smeltes over svag varme. Sies, mens den endnu er varm og røres blød. Sukker, sirup og hele æg tilsættes.
Mel, bagepulver og krydderier sigtes sammen og røres i. Fyldet blandes med rom eller cognac og kommes i til sidst. Dejen fyldes i en smurt 2 L sandkageform eller i 2 mindre forme, der stilles i kold ovn.
Bagetid: Ca. 1 ½ time for den store form og ca. 1 time for små forme ved 165° C.
Ingredienser
Dej:
- 235 g afsmeltet smør
- 185 g farin
- 1 spsk. sirup
- 4 æg
- 250 g hvedemel
- 1 tsk. Tørsleffs Bagepulver
- ½ tsk. nelliker
- ¼ tsk. muskat
- ½ tsk. kanel
Fyld:
- 75 g Tørsleffs Korender
- 150 g rosiner
- 175 g hakkede, stenfri dadler
- 2 spsk. Tørsleffs Økologisk Revet Citronskal
- 100 g hakkede Tørsleffs Cocktailbær
- 100 g hakket, Tørsleffs Kandiseret Appelsinskal
- 100 g hakkede nøddekerner
- ½-1 dl rom eller cognac