fbpx

Fastelavnsboller af wienerdej

med chokoladecreme

Ca. 12-16 stk.

Opløs gæren i vandet. Tilsæt æg, sukker og salt. Rør melet i og ælt i i 7-8 minutter til dejen er elastisk og slipper kanterne af skålen. Dejen skal være fugtig og elastisk, men ikke klistre til fingrene. Er den det, tilføjes en smule ekstra mel.

Læg smørret mellem to stykker bagepapir og bank det med en kagerulle til det er 1,5 cm tykt. Rul dejen ud til cirka dobbelt størrelse af smørret. Læg smørret på dejen og fold dejen henover. Sørg for at den er lukket godt til.

Rul dejen ud til den er cirka 35 x 35 cm. Fold 1/3 af dejen ind over sig selv og den anden del herefter. Vikl bagepapir rundt om dejen og sæt den på køl i 30 minutter. Gentag processen med at folde dejen, læg den køl en sidste gang og dejen klar til brug.

Rul dejen ud i 5-6 cm tykkelse på et melstrøet bord. Skær firkanter ud af 10-12 cm bredde.

Rør marcipan, smør, sukker og Vanila sammen til en remonce. Fordel en smule remonce på hvert stykke samt 4-5 friske hindbær. Luk til og pensl med pisket æg. Bag fastelavnsbollerne i 12-14 minutter ved 180 grader. Lad dem køle helt af på en rist.

Pisk kagecremen med mælken og lige før den kommes på køl vendes der smeltet chokolade i. Pisk fløden i en anden skål og fold den forsigtigt i cremen. Flæk fastelavnsbollerne og fyld dem med cremen. Top eventuelt med en smule flormelis og en top af skummet til pynt.

Ingredienser

Dej:

  • 25 g gær
  • 2 dl vand
  • 1 æg + 1 æg til pensling
  • 1,5 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 275 g mel
  • 250 g iskoldt smør

Remonce:

Desuden 200 g friske hindbær.

Chokoladecreme:

Produkter i opskriften

Alle produkter →