fbpx

Fastelavnskatte

12 stk.

Mel og bagepulver sigtes sammen. Salt og sukker tilsættes. Margarinen hakkes i. Æg og fløde piskes sammen og æltes i.

Dejen rulles ud på et melstrøet bord i ½ cm’s tykkelse og stikkes ud i runde kager, der formes som kattehoveder. Man trækker kagen aflang og former med fingrene to ører foroven – og forneden en lille spids hage.

Kattehovederne stilles på smurte plader og pensles med æg. Et cocktailbær sættes fast som mund.

Bagetid i forvarmet ovn: ca. 12 min. ved 225 grader.

Med sort farvet glasur trækkes knurhår omkring munden. Mund og ører dekoreres med rød glasur. To Tørsleffs Sukkerøjne sættes på med en klat glasur.

Ingredienser

Dej:

  • 250 g hvedemel
  • 3 tsk. Tørsleffs bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 50 g margarine
  • ½ sammenpisket æg
  • 1½ dl fløde

Pensling:

  • Sammenpisket æg

Pynt: