Fastelavnskatte

12 stk.

Mel og bagepulver sigtes sammen. Salt og sukker tilsættes. Margarinen hakkes i. Æg og fløde piskes sammen og æltes i.

Dejen rulles ud på et melstrøet bord i ½ cm’s tykkelse og stikkes ud i runde kager, der formes som kattehoveder. Man trækker kagen aflang og former med fingrene to ører foroven – og forneden en lille spids hage.

Kattehovederne stilles på smurte plader og pensles med æg. Et cocktailbær sættes fast som mund.

Bagetid i forvarmet ovn: ca. 12 min. ved 225 grader.

Med sort farvet glasur trækkes knurhår omkring munden. Mund og ører dekoreres med rød glasur. To Tørsleffs Sukkerøjne sættes på med en klat glasur.

Ingredienser

Dej:

  • 250 g hvedemel
  • 3 tsk. Tørsleffs bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 50 g margarine
  • ½ sammenpisket æg
  • 1½ dl fløde

Pensling:

  • Sammenpisket æg

Pynt: