fbpx

Fastelavnsvandbakkelser

med syltetøj, creme og blåbær

Ca. 12 stk.

Det skønneste alternativ til gammeldags fastelavnsboller af gærdej. Fastelavnsvandbakkelser med syltetøj, creme og blåbær smager helt vidunderligt og er mere luftige og friske i smagen end de traditionelle boller af gærdej med creme og glasur.

Kom smør, vand, sukker og salt i en gryde og bring det i kog. Tilsæt melet og rør det hele sammen. Varm massen på middel varme i 3-4 minutter under konstant omrøring. Sluk for varmen og lad masen køle af.

Pisk æggene i et efter et. Dejen kan have tendens til at skille, når æggene tilsættes, men dejen samler sig ved fortsat at piske. Kom dejen i en sprøjtepose og sæt vandbakkelser af cirka 7 cm i diameter på en bageplade. Sørg for at der er god plads imellem dem. Strø mandelflager over vandbakkelserne.

Bag vandbakkelserne i 30 minutter ved 180 grader varmluft. Lågen må ikke åbnes under bagningen, da de ellers kan falde sammen. Lad vandbakkelserne køle helt af på en rist.

Pisk kagecremen med mælken og lad den trække i 15 minutter på køl. Fordel halvdelen af cremen i bunden af de flækkede vandbakkelser. Vend den resterende del af cremen med letpisket flødeskum og kom massen på en sprøjtepose. Fyld herefter yderligere de flækkede vandbakkelser med marmelade, friske bær og cremen med flødeskum.

Ingredienser

Dej:

Fyld:

Fastelavnsvandbakkelser

Produkter i opskriften

Alle produkter →