Finsk brød
Ca. 100 stk.
Den klassiske julekage smager så fortryllende, at den kan spises hele året rundt. Tesukker og sprøde mandelflager giver en vidunderlig knasende overflade, mens Vanila låner sin uimodståelige smag til de smørbagte småkager, der hurtigt får ben at gå på, når de serveres til eftermiddagsteen.
Mel og sukker blandes. Koldt smør snittes fint og æltes sammen med melet. Dejen trilles i fingertykke stænger, der rulles let flade med kagerullen.
Stængerne snittes i smalle brød og stryges over med sammenpisket æg. Brødene dyppes i sukker og smuttede, hakkede mandler, før de stilles på smurte plader.
Bagetid: ca. 10 min. ved 200° C.
Ingredienser
Dej:
- 375 g hvedemel
- 85 g sukker
- 275 g smør
Pensling:
- Sammenpisket æg + vand
Pynt:
- 3 spsk. tesukker
- 25 g mandler eller 1 tsk. Tørsleffs Vanila