fbpx

Flutes

2 stk

De lækreste, sprøde hverdagsflutes, som er helt perfekte til ostebordet, til salaten eller som tilbehør til en stor gryderet, der har simret hele dagen.

Rør gæren ud med det lunkne vand. Tilsæt mel og salt. Ælt dejen godt, og stil den til hævning i ca. 30 min. Ælt derefter dejen igennem igen, og form den til to flutes, der efterhæver på en smurt bageplade eller bagepapir i ca. 15 min. Rids flutene, og pensl dem med æg. Bagetid: ca. 15 min ved 230º i forvarmet ovn. Pensles 2 gange med koldt vand under bagningen; det gør skorpen ekstra sprød.

Tip: du kan med fordel blande forskellige meltyper, så du kommer fx 1/3 manitoba- eller rugmel i dejen.

Ingredienser

Dej:

  • 25 g gær
  • 2 dl lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • Ca. 300 g mel

Til pensling:

  • 1 sammenpisket æg
  • Koldt vand
Flutes