fbpx

Forlovelseskranse

ca. 75 stk

En gammeldags klassiker, der stadig smager lige pragtfuldt og samtidig pynter gevaldigt på ethvert kagefad, uanset om der er nogle nyforlovede par i huset eller ej. Kransene skal være på størrelse med en stor vaniljekrans. Pynt med flotte snirkler af glasur.

Mørdej:
Mel, bagepulver og Vanila sigtes sammen. Koldt smør hakkes i med en kniv. Æggeblommer og sukker røres til æggesnaps, hvormed dejen samles.

Den lægges koldt, udrulles på melstrøet bord i 2 mm’s tykkelse og udstikkes i kranse, der stilles på smurte plader.

Sættes i forvarmet ovn. Bagetid: ca. 10 min. ved 185 grader.

Pynt:
Æggehviderne røres med sigtet flormelis og eddike i ca. 15 min., til rørefurerne bliver stående.

Glasuren fyldes i kræmmerhus og sprøjtes på de bagte kager i et fint mønster.

Ingredienser

Dej: 225 g hvedemel 1/4 tsk Tørsleffs bagepulver 1 tsk Tørsleffs Vanila 200 g smør eller margarine 2 æggeblommer 70 g flormelis Pynt: 1 æggehvide ca. 175 g flormelis 1/2 tsk eddike
forlovelseskranse

Produkter i opskriften

Alle produkter →