Franskbrød med bagepulver
1 franskbrød
Morgenbordets dejligste franskbrød! Let og luftigt franskbrød, der er ideelt, når du hurtigt vil kunne sætte et nybagt brød på bordet, da brødet ikke skal forhæve, inden det kommer i ovnen. Alt, du skal gøre, er at blande dejen og ælte den ensartet, komme den i en form og derefter i en forvarmet ovn.
Æltet dej: halvdelen af melet sigtes med bagepulveret. Salt og sukker tilsættes, og kold smør hakkes i. Mælk og æggehvide hældes i.
Dejen æltes til den er ensartet og blank.
Resten af melet tilsættes lidt efter lidt til dejen næsten slipper skålen. Dejen skal være lind.
Dejen lægges i smurt 2 L bageform, ridses, pensles og drysses evt. med birkes.
Brødet sættes i forvarmet ovn ved 250°.
Bagetid: ca. 30 min.
Ingredienser
- 400-500 g hvedemel
- 6 tsk Tørsleffs bagepulver
- 1 tsk salt
- ½ tsk. sukker
- 50 g smør
- 3 dl mælk
- 1 æggehvide
- 1 æggeblomme til pensling
- 2 spsk. vand til pensling
- Evt. 2 spsk birkes til pynt