fbpx

Gammeldags fastelavnsboller

med remonce og æblekompot

Ca. 20 stk.

Opløs gæren i mælken og tilføj æg, sukker, salt, kardemomme eller Vanila. Arbejd melet i af to omgange og ælt i cirka 4-5 minutter. Tilsæt koldt smør i tern og ælt til dejen er glat og smørret arbejdet ud i dejen.

Lad dejen hæve 1 time på køkkenbordet. Slå den ned og sæt den på køl i minimum 2 timer, gerne op til 12 timer. Hævning på køl kan undlades, men dejen er nemmere at arbejde med kold og smagen udvikler sig desuden bedre.

Mens dejen hæver røres marcipan, smør, sukker og kanel sammen til en remonce og sættes til side. Æblerne skrælles og skæres i grove tern og kommes i en gryde med 2 spsk. vand. Lad æblerne simre under låg i ca. 10 minutter til de er møre. Kom sukker, vaniljekorn og resten af vaniljestangen ved og kog yderligere 5 minutter og lad herefter æblekompotten køle af.

Del eventuelt dejen i to for nemmere håndtering og rul den ud på et melstrøet bord. Skær dejen ud i firkanter af cirka 10-12 cm længde og bredde. Fordel remonce og æblekompot på dejen og fold dem sammen under bunden.

Lad fastelavnsbollerne efterhæve i 30 minutter. Pensl herefter fastelavnsbollerne med sammenpisket æg og bag dem i ca. 12-14 minutter ved 180 grader, til de er let gyldne.

Pynt fastelavnsbollerne med mirror glaze, smeltet chokolade eller glasur.

Ingredienser

Dej:

  • 3 dl mælk
  • 20 g gær
  • 2 æg + 1 æg til pensling
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 0,5 tsk. kardemomme eller Tørsleffs Vanila
  • 600 g hvedemel
  • 100 g smør

Remonce:

  • 75 g marcipan
  • 75 g smør
  • 75 g sukker
  • 1 tsk. kanel

Æblekompot:

Desuden Tørsleffs Mirror Glaze, smeltet chokolade eller glasur til pynt.