Gammeldags kanelmarmelade med æble og stikkelsbær
Ca. 1 liter
Kanelmarmelade er en skøn krydret marmelade, der gør sig godt på brød og til ost – men også lagt imellem kagebunde. Stikkelsbærrenes syrlighed giver en fantastisk smag sammen med sødmen fra æblerne og den dybe, krydrede smag fra kanel.
Stikkelsbærrene nippes og skylles.
Æblerne skylles og deles. Blomst, stilk og kernehus skæres fra.
Kom frugt i en gryde med kanelstang og kardemomme og lad simre-koge 10 min under omrøring.
Sukkeret røres i og koges i yderligere 10 min.
Tilsæt atamon og kog til marmeladen har den ønskede konsistens.
Kom marmeladen på atamonskyllede glas, der lukkes.
Ingredienser
- ½ kg gule, modne stikkelsbær
- ½ kg æbler
- 2 dl vand
- 350 gram sukker
- 1 kanelstang
- 3 hele kardemommekapsler
- ½ tsk. Atamonpulver eller 1 tsk. Flydende Atamon