Gløgg
Aah… Lad julefreden sænke sig, og dæk op til masser af decemberhygge med dine kære. Julen handler nemlig ikke kun om andesteg og gaveræs. December har så mange hyggelige stunder at byde på, så glem ikke at nyde lun en omgang gløgg med venner og familie i den søde juletid.
Fremgangsmåde
Kom korender og appelsinskal i en skål, overhæld med portvin, og lad det trække i ca. en time. Kom herefter rødvin, sukker, appelsinsaft og resten af krydderierne op i en gryde, og varm det op (men husk: det må ikke koge). Når rødvinsblandingen er varm, hældes potvinsblandingen samt nødder i. Nyd gløggen lun.
Ingredienser
Gløggekstrakt
- 2 dl portvin
- 1 bæger Tørsleffs Appelsinskal
- 1 dl Tørsleffs Korender
- 1 flaske rødvin
Øvrige ingredienser
- 4 appelsiner
- 2 kanelstænger
- 5 hele nelliker
- 2 hele kardemommekapsler
- 2 hele stjerneanis
- 1 tsk. allehånde
- 1 dl sukker
- 1 dl Tørsleffs hakkede eller smuttede mandler