Græskar syltet med Vanila
Græskar syltet med Vanila er lidt sødere end de klassiske asier, men kan bruges til mange af de samme retter. Udover at se fortryllende ud i sylteglasset, så både pynter og smager de orange skiver skønt på en pålægsmad, i salater og til kødretter.
Flæk græskaret, og skrab kernerne ud med en spiseske. Skær græskaret i 1,5 cm brede stængler, skræl dem med en kartoffelskræller, og skær dem til sidst i mindre stykker. Læg græskarstykkerne i vandet med salt og eddike, og stil det koldt i et døgn. Kasser derefter lagen, og dryp græskarstykkerne af.
Kog vand og sukker, til sukkeret er opløst. Tilsæt græskarstykkerne, og kog dem med til de er møre, ca. 10-15 minutter. Tag græskarstykkerne op med en hulske, og læg dem i glas. Lagen skal koge ind i ca. 5-10 minutter. Tilsæt Vanila og Atamon efter kogningen, og rør det godt rundt. Hæld lagen i glassene, og luk dem med det samme.
Opskriften er fra Tørsleffs Den grønne Syltebog (revideret 2018).
Ingredienser
- 1 kg græskar eller 600 g skrællet, kernefri græskarkød
Forlage
- ½ liter kogt, koldt vand
- ½ spsk. salt
- 1 dl eddike
Sukkerlage
- ½ liter vand
- 650 g sukker
- 3 tsk. Tørsleffs Vanila, vaniljesukker
- 1 tsk. Tørsleffs Atamon