Græskar syltet med Vanila

Flæk græskaret, og skrab kernerne ud med en spiseske. Skær græskaret i 1,5 cm brede stængler, skræl dem med en kartoffelskræller, og skær dem til sidst i mindre stykker. Læg græskarstykkerne i vandet med salt og eddike, og stil det koldt i et døgn. Kasser derefter lagen, og dryp græskarstykkerne af.

Kog vand og sukker, til sukkeret er opløst. Tilsæt græskarstykkerne, og kog dem med til de er møre, ca. 10-15 minutter. Tag græskarstykkerne op med en hulske, og læg dem i glas. Lagen skal koge ind i ca. 5-10 minutter. Tilsæt Vanila og Atamon efter kogningen, og rør det godt rundt. Hæld lagen i glassene, og luk dem med det samme.

Opskriften er fra Tørsleffs Den grønne Syltebog (revideret 2018).

Ingredienser

  • 1 kg græskar eller 600 g skrællet, kernefri græskarkød

Forlage

  • ½ liter kogt, koldt vand
  • ½ spsk. salt
  • 1 dl eddike

Sukkerlage