fbpx

Gulerodskage

Gulerodskage er en herlig klassiker, som de fleste kan lide – også selvom spørgsmålet om, om der skal rosiner i dejen eller ej, altid deler vandene. Vi foretrækker vores gulerodskage med rosiner, men hvis du ikke er til rosiner, kan de sagtens udelades.

Rør olie, sukker, salt, rosiner, kanel og æg sammen i en skål. Bland mel, bagepulver og Vanila, og rør det i blandingen sammen med de groft revne gulerødder. Fyld dejen i en smurt form 18×24 cm. Bagetid: ca. 45 min. ved 170º almindelig ovn.

Når kagen er bagt og kølet helt af, pisker du alle ingredienserne til ostecremen og fordeler på kagen. Pynt med lange strimler af gulerod, som du laver med en kartoffelskræller og revet skal af citrusfrugter efter smag.

Ingredienser

Dej:

  • 1 ½ dl Monini vindruekerneolie
  • 100 g sukker
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. kanel
  • 3 æg
  • 200 g hvedemel
  • 3 tsk. Tørsleffs bagepulver
  • 2 tsk. Tørsleffs Vanila
  • 100 g rosiner
  • 3 små gulerødder (150 g)

Osteglasur:

Pynt:

  • En gulerod
  • Skal af appelsin, citron eller lime
Gulerodskage

Produkter i opskriften

Alle produkter →