Håkonskager
ca. 110 stk
En måske lidt overset klassiker på julebordet er de lækre, sprøde håkonskager. Men ikke desto mindre smager de skønt, og de er supernemme at gå til.
Lav først mørdejen: mel, bagepulver, Vanila og flormelis sigtes sammen. Snit smørret fint, og ælt det i. Form dejen til en tyk pølse på ca. 3 ½ cm i diameter. Læg pølsen koldt, til den er fast, hvorefter du kan snitte den i 1 1/2-2 mm tykke skiver. Kom bagepapir på bageplader, og fordel småkagerne. Pisk et æg med en gaffel, og pensl kagerne med det, og kom et drys sukker på. Bag i 5-7 minutter ved 200º almindelig ovn. Hold øje undervejs.
Ingredienser
- 375 g hvedemel
- 1/8 tsk. Tørsleffs Bagepulver
- 1 tsk. Tørsleffs Vanila
- 125 g flormelis
- 275 g smør eller margarine
- 1 æg
- 3 spsk. sukker