Havremuffins med smørcreme
12 stk.
En vidunderlig muffin med skøn, nøddeagtig smag fra havregrynene og et dejligt bid. Smørcremen ser flot ud og giver samtidig kagerne en dejlig cremet og sød smag. Du kan sagtens bage kagerne dagen i forvejen og vente med at pynte dem til samme dag, de skal serveres.
Rør smøren blød, og drys sukker og havregryn i. Æg og mælk piskes sammen. Gem lidt af det til pensling, og rør resten i smørdejen. Mel og bagepulver blandes og sigtes i til sidst. Rør dejen godt sammen, og fordel den i muffinforme.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 min.
Smørcreme: Rør eller pisk smøren blødt. Drys sigtet flormelis i. Æggeblomme og Vanila røres i. Tilsæt Tørsleffs Farve til cremen har den passende farve.
Opskriften er fra Tørsleffs Den blå Bagebog (revideret 2018).
Ingredienser
- 75 g smør
- 1 spsk. sukker
- 75 g havregryn
- 1 æg
- 1 dl mælk
- 150 g hvedemel
- 2 tsk. Tørsleffs bagepulver
Smørcreme
- 125 g smør
- 100-125 g flormelis
- 1 æggeblomme
- 1 tsk. Tørsleffs Vanila, vaniljesukker
- Tørsleffs Farve blå eller rød
Pynt