fbpx

Hollandske speculaas

Nu kan du nyde lækre hollandske julesmåkager uden at rejse dertil. En knasende sprød småkage med alverdens skønne krydderier som kardemomme, nelliker og kanel, som vi næsten ikke andet end kan forbinde med julen. Bliv et hit på kontoret, og forkæl dine kollegaer med disse skønne småkager, eller nyd dem derhjemme med familien. Kom dem ned i en dåse, og de vil også kunne nydes efter julen – hvis de altså ikke er blevet spist inden da.

Mørdej:

Mel, bagepulver og krydderier sigtes sammen. Koldt smør snittes og hakkes i, og mandlerne tilsættes.

Æg og sukker røres til æggesnaps, hvormed dejen samles. Farin æltes til sidst i dejen på bordet.

Dejen lægges på køl, til den er fast. Den rulles ud til en tykkelse på 2 ½ og udstikkes med speculaasforme som forskellige dyr.

Kagerne lægges på smurte plader, der sættes i en forvarmet ovn.
Bagetid: ca. 10 minutter ved 200 grader.

 

 

Ingredienser

  • 500 g hvedemel
  • 6 tsk. Tørsleffs Bagepulver
  • 1 tsk. Tørsleffs Vanila
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. nelliker
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. muskat
  • 1 tsk. kandiseret appelsinskal
  • 100 g smuttede, hakkede mandler
  • 250 g smør
  • 2 æg
  • 250 g sukker
  • 50 g farin
Hollandske speculaas

Produkter i opskriften

Alle produkter →