Honningroulade
Tør du give dig i kast med en roulade? Vi ved, den ikke behøver at se perfekt ud for at smage genialt godt, og sådan er det også med denne roulade. De små stykker kandiseret appelsin- og citronskal giver en vidunderlig aromatisk smag og gør kagen til et perfekt match med en dejlig varm kop te.
Kom æggeblommer, farin og honning eller sirup i en skål, og rør det godt sammen. Sigt mel, bagepulver og krydderier, og bland det sammen med sukat og citronskal. De stiftpiskede æggehvider vendes forsigtigt i dejen til sidst. Fordel dejen i en smurt bradepande 38×24 cm. Bagetid i forvarmet ovn: ca. 6 min. ved 200º. Vend straks rouladebunden ud på sukkerdrysset papir, og lad afkøle. Læg et fugtigt viskestykke over rouladen imens den køler af. Pisk ingredienserne til smørcremen sammen med en elpisker, og smør det på den kolde kage. Rul den forsigtigt på den lange led, og pynt med Tørsleffs Appelsinskal og -Citronskal samt masser af flormelis.
Tip: du kan skifte citronsaften i smørcremen ud med appelsinsaft eller limesaft.
Ingredienser
Dej:
- 2 æg
- 50 g farin
- 100 g honning eller ¾ dl sirup
- 125 g hvedemel
- 1 tsk. Tørsleffs bagepulver
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. kardemomme
- 3 spsk. Tørsleffs Revet Appelsinskal og Revet Citronskal
- Revet skal af 1 citron
Fyld:
- 125 g smør
- 125 g flormelis
- Saften af 1 stor citron
Topping:
- Flormelis
- Tørsleffs Revet Appelsinskal og Revet Citronskal