Hvide marengs
Ca. 15 stk.
Marengskys er sjove at lave, en ideel måde at bruge tiloversbleven æggehvide og super fine på fødselsdagsbordet eller som pynt på kager. Marengs opbevares bedst i en tætlukket kagedåse, når de er bagt og afkølet. Men de får som regel hurtigt ben at gå på.
Pisket marengs: æggehviden piskes stiv i en skål med et piskeris. Halvdelen af sukkeret drysses i, mens man stadig pisker. Eddiken tilsættes. Marengsdejen piskes igen, til den er tæt og sej. Resten af sukkeret blandes med Vanila og tilsættes på én gang. Dejen sættes på smurt, melet bageplade i toppe med to teskeer eller sprøjtes med sprøjtepose på i toppe. Marengs sættes i forvarmet ovn ved 110° og tørres med ovndøren på klem ca. 1 time, til de løsner sig fra pladen. De afkøles på rist.
Tørsleffs Husmoder Tips:
Ønskes der flerfarvede marengs, tilsættes Tørsleffs Farve til massen. Ex. Rød, Blå, Grøn, Gul og Sort Farve.