fbpx

Hybenmarmelade

Hybenroser vokser ved de fleste danske kyster, og når bærrene er modne i slutningen af sommeren, er der flere, end man kan nå at plukke. Men hybenmarmelade er fantastisk velsmagende og samtidig en sand vitaminbombe, så prøv at plukke i al fald en grydefuld af de flotte, røde bær, og kog dem til en lækker marmelade.

Blomst og stilk klippes af friske hyben, der derefter halveres. Kernenerne fjernes. Hybenskallerne skylles, hakkes fint på et bræt eller i en blender og koges under låg i vand og citronsaft, ca. 15 min. Det meste af sukkeret tilsættes og koges med i 10 min. Melatin og resten af sukkeret blandes omhyggeligt, drysses i frugten under omrøring og koges med i 2 min. Marmeladen skummes, fyldes i Atamonskyllede glas, der lukkes umiddelbart herefter.

Ingredienser

  • 1 ½ kg hyben eller 750 g rensede hybenskaller
  • ½ liter vand
  • Saft af 1 citron
  • 500 g sukker
  • 2-3 tsk. Rød Melatin
hybenmarmelade

Produkter i opskriften

Alle produkter →