fbpx

Hyldeblomst-drik

ca. 1 3/4 liter

Smagen af dansk sommer – det er smagen af hyldeblomstdrik. De smukke, hvide blomsterskærme er indbegrebet af tiden omkring Sankt Hans, men heldigvis kan smagen vare ved, når du bruger blomsterne til en læskende hyldeblomstdrik.

Hyldeblomst-klaser, citronsyre, citronsaft og sukker blandes og overhældes med kogende vand. Atamon tilsættes. Stilles i køleskab og trækker 2-3 dage under låg, sies og gemmes på Atamonskyllede flasker. Vent med at sætte propper på falskerne, til dagen efter du har hældt hyldeblomstdrikken på flasker. Ved servering fortyndes drikken med isvand.

Ingredienser

  • 20 hyldeblomst-klaser uden stilke
  • 25 g citronsyre/vinsyre (2 spsk.)
  • Saft af 2-3 citroner (8-12 spsk.)
  • 500 g sukker eller 500 g farin
  • 1 liter kogende vand
  • ½ tsk. Atamonpulver eller 1 tsk. flydende Atamon
Hyldeblomstsaft

Produkter i opskriften

Alle produkter →