Ingefærsmåkager
ca. 30 stk.
Vidunderlige ingefærsmåkager, der er gør julehyggen lige dét lækrere. Småkagerne er dejligt sprøde og ingefær, nellike og kanel giver den perfkte krydrede julesmag.
Fremgangsmåde
Rør smør sammen med sukker, mel, krydderier og natron. Rør æg og gær med fløde og tilsæt smørblandingen. Saml dejen, og lad den hvile på køl i ca. 30 min., inden den rulles ud og udstikkes. Kagerne bages midt i en forvarmet ovn ved 180° C i 8-10 min.
Lav glasuren af flormelis og æggehvide – så bliver den flot blank og nemmere at arbejde med. Kom flormelis og æggehvide i en skål, og pisk med håndmixer i ca. 5 min., til glasuren bliver sej. Del herefter glasuren i mindre portioner og giv hver portion den ønskede farve.
Ingredienser
100 g blødt smør
250 g sukker (evt. rørsukker)
250 g mel
1 spsk. fløde
10 g gær
1 æg
½ tsk. Tørsleffs Natron
½ tsk. stødt nellike
1 tsk. kanel
2 tsk. stødt ingefær (alternativt 3 tsk. meget fintrevet ingefær)
Glasur til pynt:
200 g flormelis
50 g æggehvide
Tørsleffs konditorfarver