fbpx

Jordbærtærte

1 tærte

Mel og bagepulver sigtes sammen. Koldt smør hakkes i. Æg og sukker piskes sammen og massen hældes i melet.

Sæt ovnen på 225 grader.

Dejen rulles ud i på smurt bund i en springform. Du kan også sætte dejen i formen ved at sætte små stykker sammen. Prik bunden med en gaffel og bag den i 15 min.

Efter bagning tages dejen ud og afkøles på en rist.

De 250 g faste jordbær fjernes for stilk, skylles og afdryppes.

Jordbærrene halveres og lægges på tærtebunden.

Drys lidt sukker eller flormelis over de 250 bløde jordbær og mos dem. Saften sigtens fra, sødes med lidt sukker og røres i udblødt, smeltet husblas.

Når gelésaften begynder at blive jævn hældes den over bærrene i tærteformen. Overfladen glattes med en varm kniv.

Jordbærkagen serveres med sammenpisket flødeskum – smagt til med Vanila.

Tip: du kan også bruge sød saft til at lave geleen med. Rør da 2 dl sød saft efter eget valg ud i husblassen.

Ingredienser

Tærtebund:

Fyld:

  • 250 g faste jordbær
  • 250 g bløde jordbær der presses til saft
  • Sukker el. flormelis (efter smag)
  • 4 blade husblas

Tilbehør:

Produkter i opskriften

Alle produkter →