Jordbærtærte
En ægte dansk klassiker, som man aldrig bliver træt af. Uanset om du bruger jordbær fra haven eller fra supermarkedet, så smager en skøn hjemmelavet jordbærtærte helt fortryllende.
Vi kan ikke komme i tanke om noget mere vidunderligt end en skøn jordbærtærte, når de første danske jordbær begynder at titte frem. Her får du opskriften på en klassisk jordbærtærte med masser af dejlig vaniljecreme og en skøn, sprød bund.
Sæt ovnen på 225 grader.
Sigt mel og bagepulver sammen. Hak koldt smør, og kom det i. Pisk æg og sukker sammen, og hæld massen i melblandingen.
Rul dejen ud, og kom den på bunden af en smurt springform. Du kan også sætte dejen i formen ved at sætte små stykker sammen. Prik bunden med en gaffel, og bag den i 15 min.
Efter bagning tages dejen ud og afkøles på en rist.
Smelt chokoladen, og smør nu kagen med den. Lad chokoladen sætte sig, inden du kommer resten af fyldet i. Pisk kagecremen efter anvisning på emballagen, og kom den op i tærten. Rens og skær jordbærrene, og pynt tærten kan med dem.
Ingredienser
Tærtebund:
- 150 g hvedemel
- 1/8 tsk. Tørsleffs bagepulver
- 100 g smør
- ½ sammenpisket æg
- 3 spsk. sukker
Fyld:
- 50 g mælkechokolade eller mørk chokolade
- 250 g jordbær
- 1 brev Tørsleffs Kagecreme
- 2 dl letmælk eller minimælk