Julehjerter og kagemænd
Klassiske julesmåkager med masser af smag og en smuk, gylden farve! De krydrede småkager er perfekte, når du vil gå amok i sukkerpynt med ungerne, men de også bare lækre, som de er! Du kan med fordel lave dejen i forvejen, for den kan sagtens holde sig et par dage på køl i en tætsluttende beholder. Læg dejen i et vandbad i 20 minutter, når du skal bruge den, hvis den er blevet for hård til at rulle ud.
Varm farin, honning og smør i en gryde, til sukkeret er helt smeltet. Tag gryden af varmen, og lad blandingen køle af. Sigt natron og krydderierne sammen med det meste af melet, og rør det i. Ælt dejen godt igennem, og lad den hvile en times tid, hvorefter den udrulles i ½ cm’s tykkelse på et melstrøjet bord. Stik dejen ud som hjerter og kagemænd. Sæt småkagerne i en forvarmet ovn. Bagetid: ca. 10 min ved 200°. Lad kagerne afkøle, og pynt med glasur. Skal kagerne hænges op, kan du med fordel lave hul i dem straks efter bagning, mens de stadig er bløde.
Ingredienser
- 250 g farin
- 450 g honning
- 110 g smør eller margarine
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. allehånde
- 1 tsk. ingefær
- 1 ½ tsk. Tørsleffs Natron
- Ca. 700 g hvedemel