Julekringlestang
Den lækreste, søde julekringlestang med fyld af marcipan og kandiseret appelsinskal. Servér den til eftermiddagskaffen eller et glas varm glögg til decemberhyggen.
Fremgangsmåde:
Mel og bagepulver sigtes sammen. Herefter tilsættes salt, og det kolde smør hakkes i.
Dejen samles med fløde og æggeblomme. Del nu dejen i to, og rul den ud på et melstrøet bord i to strimler – de skal være cirka 10 cm brede.
Rør marcipanen røres blød med sukker, Vanila og æggehvide, og smør blandingen ud på dejen.
Dejen foldes sammen om fyldet, pensles med æggehvide og drysses herefter med perlesukker og hakkede mandler.
Bagetid i forvarmet ovn: ca. 25 min. ved 225°.
Ingredienser
Dej:
250 g hvedemel
3 tsk. Tørsleffs Bagepulver
1 tsk. salt
125 g smør
1 dl fløde
1 æggeblomme
Fyld:
75 g marcipan
3 spsk. sukker
1 tsk. Tørsleffs Vanila
Tørsleffs Kandiseret Appelsinskal
2-3 spsk. æggehvide
Pensling og pynt:
Æggehvide
Perlesukker
hakkede mandler