fbpx

Julens honningkage

Den dejligste honningkage til juletiden og mørke, kolde dage. Den krydrede, søde smag egner sig godt til en kop stærk kaffe eller varm te, når du trænger til noget lunende. Skær kagen i skiver, og server med koldt smør eller en god abrikosmarmelade, eller overtræk kagen med creme.

Pisk æg og farin godt sammen. Varm derefter honning og vand sammen, til honningen er smeltet, og pisk derpå blandingen i æggemassen lidt efter lidt. Sigt nu mel, bagepulver og krydderier sammen og bland dem i. Kom herefter de tørrede frugter i. Kom nu dejen i en smurt springform (24 cm i diameter) eller en lille bradepande og sæt i en forvarmet ovn. Bages i ca. 1 ¼ ved 165°. Kagen kan bages i god tid og gemmes i dåse eller køleskab i flere uger. Spis kagen som den er eller flæk den og læg den sammen med abrikos- eller orangemarmelade og overtræk den eventuelt med chokolade og pynt efterfølgende med smuttede mandler.

Ingredienser

  • 2 æg
  • 250 g farin
  • 250 g honning
  • 4 dl koldt vand
  • 500 g mel
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. stødte nelliker
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 6 tsk. Tørsleffs bagepulver
  • 100 g rosiner
  • 100 g sukat
Honningkage 2

Produkter i opskriften

Alle produkter →