Kålsalat med sylt
Den lækreste kålsalat med boghvedekerner, søde dadler og et skønt syrligt tvist fra syltede grønne
tomater og rødløg. En dejlig salat som tilbehør til aftensmaden, eller tilsæt 200 g kogte speltkerner, og nyd den som en måltidsalat til frokost eller som let aftensmad serveret med godt brød.
Fremgangsmåde
Skyl boghvedekernerne under den kolde hane, og lad dem dryppe af på en hed, tør pande, til de popper og dufter af popcorn. Pisk alle ingredienserne til dressingen med lidt salt og peber, og stil til side.
Snit rødkål og grønkål fint, skær tomater og dadler i mindre bidder, og bland med rødløg. Kom op i en stor skål, hæld dressingen over. Vend godt rundt, og drys med boghvedekerner. Servér straks.
Ingredienser
Ingredienser
- ¼ rødkål
- 4 stængler grønkål
- 50 gram syltede grønne tomater
- 50 gram syltede rødløg
- 50 gram dadler uden sten
- 4 spsk. boghvedekerner
Dressing
- 3 spsk. frugteddike
- 3 spsk. olivenolie
- 1 tsk. flydende honning
- 3 dråber Tabasco (kan udelades)
Tip: Opgradér til en måltidssalat ved at tilsætte 200 gram kogte speltkerner.