fbpx

Kærnemælks-æbleskiver

Mel, salt og sukker blandes godt. Citronsaft og kærnemælk røres i lidt efter lidt. Æggeblommen tilsættes. Lige før bagningen røres smeltet smør i. Æggehviden piskes stiv med natron og vendes forsigtigt i. Panden varmes. I hvert hul dryppes lidt smeltet fedtstof, og hullet fyldes ¾ med dej. Æbleskiverne vendes, når de er faste i bunden, og bages ved jævn varme ca. 8 min. De vendes ofte med en gaffel. Serveres varme med strøsukker og syltetøj. Tip! Æbleskiverne kan lægges i en bradepande og varmes lige før serveringen i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10 min.

Ingredienser

  • 125 g hvedemel
  • ¼ tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. citronsaft
  • ¼ liter kærnemælk
  • 1 æggeblomme
  • 50 g smeltet smør
  • 1 æggehvide
  • ¼ tsk. Tørsleffs natron
Æbleskiver

Produkter i opskriften

Alle produkter →