fbpx

Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn er en østrigsk klassiker, som mange af os nok forbinder med skiferie i alperne. Men det smager altså mindst lige så skønt herhjemme. Servér med æblemos eller en klassisk creme anglaise med masser af skøn vanilje, som vi har gjort.

 

Fremgangsmåde: 

Pisk æggeblommer med sukker og Vanila, og pisk herefter mel, mælk, salt, bagepulver og sukker i dejen. Stil til side, og pisk æggehviderne stive. Fold æggehviderne ind i dejen.
Varm en pande op, kom smør på, så panden er godt fedtet ind, og kom dejen på. Skru ned til middelvarme, og steg. Vend pandekagen en gang undervejs. Skær pandekagen i strimler, drys med flormelis og rosiner, og server straks med creme anglaise eller æblemos.

Ingredienser

4 pasteuriserede æggehvider

4 æggeblommer

125 gram mel

125 ml mælk

½ tsk. salt

1 tsk. Tørsleffs Bagepulver

1 dl rosiner

20 gram Tørsleffs Vanila

20 gram sukker

Smør til stegning

Flormelis

Creme anglaise eller æblemos til servering

Produkter i opskriften

Alle produkter →