fbpx

Karameller

Findes og nydes altså ikke kun i skolegården. Nu kan du nemlig lave dine helt egne. En dejlig blød og cremet mundfuld, som både kan gives som værtindegave eller bruges som festligt pynt. Glæd din familie, venner eller kollegaer med de hjemmelavede karameller.

Sukker, sirup, smør og fløde røres sammen i en tykbundet gryde og varmes langsomt op til kogepunktet. Koges ca. 45 min., til termometret viser 120°, eller en dråbe stivner til en blød, sej kugle i koldt vand. Der røres jævnligt i massen. Efter at der er slukket, tilsættes Vanila. Karamelmassen røres blank og jævn, mens den afkøler så meget, at den ikke flyder, når den hældes op. Afkøles og ridses i firkanter med en kniv dyppet i olie. Når karamellerne er helt stivnede, skæres de fra hinanden med en skarp kniv. Karamellerne pakkes ind i papir, der ikke klæber til karamellerne, f.eks. cellofan eller folie.

Ingredienser

Produkter i opskriften

Alle produkter →