Key lime pie
1 tærte
Knus kiksene helt fint. Rør sammen med rørsukker, smeltet smør og flagesalt. Fordel i en tærteform og arbejd det godt sammen. Brug eventuelt et glas til at presse det ned. Bag 5 minutter ved 180 grader.
I mellemtiden piskes æggeblommerne helt luftige og lyse, vendes sammen med limesaft, skal og kondenseret mælk. Kom i tærtebunden og bag 15 minutter. Lad den køle helt af i køleskabet.
Pisk hviderne luftige og tilsæt sukker og vanila lidt af gangen. Pisk til sukkeret er helt opløst og marengsen blank. Kom i en sprøjtepose og fordel på kagen. Brænd det let med en creme brulee brænder eller under grillen i ovnen til det lige har taget farve. Pynt med hindbær og eventuelt lidt ekstra limeskal.
Ingredienser
- 200 g digestive kiks
- 40 g rørsukker
- 125 g smør
- 0,5 tsk. flagesalt
- 3 æggeblommer
- 1 dl limesaft
- Skal fra 2 limes
- 1 dåse Tørsleffs kondenseret mælk
- 2 æggehvider
- 80 g sukker
- 1 tsk. Tørsleffs vanila
- 100 g friske hindbær