fbpx

Klassisk Semlor m. Dulce de Leche

Semlor er en svensk fastelavnsklassiker – og med god grund. De smager nemlig herligt! I vores version har vi udskiftet det traditionelle mandelfyld med saltkaramel, og det gør kun klassikeren endnu lækrere.

 

Fremgangsmåde:

Boller:

Lun mælken, til den er lillefingervarm, og kom den op i en røreskål. Smuldr gæren heri, og rør det ud med en ske.

Tilsæt sukker, et æg og en knivspids salt, og rør det ud i mælken.

Tilsæt mel sammen det bløde smør lidt ad gangen, og ælt dejen i hånden eller på en røremaskine, til den samler sig.

Dæk dejen til, og lad den hæve på køkkenbordet i ca. 30 minutter.

Del dejen i ca. 12 stykker, form runde boller, og sæt på en bageplade.

Lad efterhæve i 30 minutter.

Pensl bollerne med æg, og bag i en forvarmet ovn på 215 grader almindelig ovn i ca. 12-13 minutter, eller til de er gyldne.

 

Fyld:

Pisk med Vanila og Revet Citronskal til let flødeskum.

Rør Dulce de leche med havsalt.

 

Sådan samler du dem:

Klip en lille trekant af toppen af bollen. Smør den nederste del af bollen med Dulce de leche. Kom flødeskummet i en sprøjtepose, og kom på.

Læg toppen af bollen på, og drys med flormelis.

Ingredienser

Dej:

  • 25 gram gær
  • 2,5 dl sødmælk
  • 2 æg (ét til dejen og ét til pensling)
  • 500 gram hvedemel
  • 2 spsk. sukker
  • 75 gram blødt smør
  • Salt

 

Fyld:

Pynt:

  • Flormelis

Produkter i opskriften

Alle produkter →