fbpx

Klassiske kanelsnegle

Vi tør godt love at alle får en bedre dag af en omgang bløde, klassiske kanelsnegle. Der er nemlig ikke noget bedre, end den søde duft af lune kanelsnegle direkte fra ovnen.

Rør gæren ud i den lunkne mælk. Smelt smørret, og rør det ud heri. Tilsæt æg, sukker, salt, kardemomme og halvdelen af melet. Tilsæt det resterende mel, indtil dejen er blank og smidig. Rul dejen ud til et rektangel.

Bland alle ingredienserne til fyldet sammen, og smør dejen med fyldet, rul til en roulade, og skær nu ud i 2 cm tykke snegle. Læg sneglene på en bageplade, og lad dem hæve i en time.

Sæt ovnen på 200 grader almindelig ovn, pisk ægget sammen, og pensl sneglene med det. Bag i 15 minutter, eller til de er gyldne.

Pynt med glasur, når de er kolde.

Ingredienser

Dej:

  • 25 g gær
  • 1 dl håndvarm mælk
  • 50 g smør
  • 1 lille æg
  • ¼ tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • ½ tsk. kardomme
  • Cirka 250 g hvedemel

Fyld:

  • 50 g blødt smør
  • 50 g sukker
  • 1 spsk. kanel

Til pensling:

  • 1 æg

 Glasur:

  • Flormelis
  • Vand
Kanelsnegle klassiske