fbpx

Klatkager

Et fantastisk minde fra barndommen, når der var lidt af gårsdagens risengrød tilovers. Små himmelske pandekager med smag af vanilje, risengrød og kardemomme får altså munden til at løbe i vand. De er skønne til decemberhyggen og passer godt både på morgenbordet, som dessert sammen med marmelade, kanelsukker, sirup eller is, eller blot som de er.

Mel og mælk røres sammen og røres derpå i grøden. Æggene piskes sammen og tilsættes.

Dejen smages til med sukker, Tørsleffs Vanila, kardemomme og citronskal.

På en varm pande smeltes smørret. Når den bobler op og er lysebrun, lægges dejen i klatter herpå, og klatkagerne bages, til de er lysebrune på begge sider.

Ingredienser

  • 1 dyb tallerken risengrød
  • 2 spsk. mel
  • 2-3 spsk. mælk
  • 1-2 æg
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. Tørsleffs Vanila
  • Kardemomme
  • Citronskal
  • 50 g smør
Klatkager

Produkter i opskriften

Alle produkter →