Kogt hyldebærsaft
ca. 1 ½ liter
Smagen af barndom, hvor dine bedsteforældre lavede lækker hyldebærsaft med bær fra haven. En ægte dansk klassiker, som stadig holder. Den er let at lave og smager fortryllende på en varm sommerdag eller en kølig efterårsdag. Nyd den!
Bærrene skylles og behøver ikke at ribbes fint, de grove stilke fjernes. Bærrene og de ituskårne æbler overhældes med vandet og koges, til bærrene brister. Hænges til afdrypning i saftpose. Når saften er løbet fra, måles den, og bringes i kog. Sukker og citronsyre tilsættes, og saften gives et hurtigt opkog. Saften skummes, tilsættes Atamon og fyldes i varme flasker, der lukkes umiddelbart herefter.
Ingredienser
- 1 kg hyldebær
- ½ liter vand
- 3 sure æbler
- Til hver liter siet saft:
- 375-500 g sukker
- 1 tsk. Tørsleffs Citronsyre
- ½ tsk. Atamonpulver eller 1 tsk. flydende Tørsleffs Atamon