fbpx

Kræmmerhuse med jordbærmarmelade

25 stk.

En dejlig lille dessert, som enten kan nydes med flødeskum, creme eller is. Helt simpelt, men det smager fantastisk. En sjov måde at servere dem på er at sætte dem ned i en skål fuld af sukker. På den måde står de af sig selv, samtidig med at det ser festligt ud. Tilfør jordbærmarmelade og spiselige blomster eller andet pynt på toppen, og se dem forsvinde af sig selv.

Kræmmerhuse

Æg piskes med vand og sukker. Melet sigtes i. Dejen smøres ud (så tyndt, at det næsten er gennemsigtigt), på en smurt, melet plade, i runde kager.

Bagetid: 6-8 minutter ved 200 C.

Kagerne løsnes en ad gangen og rulles til kræmmerhuse. Når kagerne er kolde, kan de ikke formes, men man kan stille pladen i ovnen igen et øjeblik. Kræmmerhusene lægges ind i hinanden for at holde faconen. De kan gemmes længe i en kagedåse.

Servering: Kræmmerhusene fyldes med flødeskum, smagt til med Vanila og anrettes i en skål med sukker, hvor de kan stå. De pyntes med en tsk. jordbærmarmelade.

Jordbærmarmelade

Jordbærrene skylles, deles og lægges lagvis med sukkeret i en tykbundet gryde, der stilles lunt i en time eller i køleskabet i et døgn. Vandet hældes ved og marmeladen varmes langsomt op, så sukkeret smelter, før saften koger og koges småt i 5 min. Melatin og 2 spsk. sukker blandes godt med en gaffel og drysses fint ud over marmeladen under omrøring.

Kogetid: 2 min. Marmeladen hældes op i Atamon-skyllede glas, der lukkes.

Ingredienser

Kræmmerhuse

  • 3 æg
  • 150 g sukker 
  • 3 spsk vand (ca.)
  • 100 g mel

Fyld

Pynt Jordbærmarmelade ca. 1 liter

Produkter i opskriften

Alle produkter →