Lagkage

Rør smøren blød, og drys sukkeret i. Tilsæt ét æg ad gangen. Mel, bagepulver og Vanila sigtes sammen og tilsættes lidt efter lidt. Dejen smøres ud i et tyndt lag i lagkageforme (24 cm i diameter), der både er smurte og strøet med mel. Bag lagekagebundene i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 10 minutter.

Du kan også bage dejen i en springform, der sættes i en kold ovn og bages ved 165 grader i ca. 45 minutter. Når kagen er kold, flækker du den i tre lige store lagkagebunde.

Bring mælken i kog, mens du blander æg, sukker og mel i en skål. Dryp den varme mælk i under omrøring. Hæld cremen tilbage i gryden, og giv den et opkog. Afkøl cremen, pisk den igennem, og smag til med Vanila.

Saml lagkagen, og pynt med Tørsleffs rosa eller blå fødselsdagslys.

Opskriften er fra Tørsleffs Den blå Bagebog (revideret 2018).

Ingredienser

Lagkagebund

Kagecreme

Pynt