fbpx

Lagkage

Findes der noget bedre end kage? Det må være kage i flere lag. Den traditionelle lagkage bliver som regel forbundet med fødselsdage eller andre festlige anledninger, men du kan også fint lave den til søndagsgæsterne. Pynt den lige, som du vil – det er kun fantasien, der sætter grænser.

Rør smøren blød, og drys sukkeret i. Tilsæt ét æg ad gangen. Mel, bagepulver og Vanila sigtes sammen og tilsættes lidt efter lidt. Dejen smøres ud i et tyndt lag i lagkageforme (24 cm i diameter), der både er smurte og strøet med mel. Bag lagekagebundene i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 10 minutter.

Du kan også bage dejen i en springform, der sættes i en kold ovn og bages ved 165 grader i ca. 45 minutter. Når kagen er kold, flækker du den i tre lige store lagkagebunde.

Bring mælken i kog, mens du blander æg, sukker og mel i en skål. Dryp den varme mælk i under omrøring. Hæld cremen tilbage i gryden, og giv den et opkog. Afkøl cremen, pisk den igennem, og smag til med Vanila.

Saml lagkagen, og pynt med fødselsdagslys.

Opskriften er fra Tørsleffs Den blå Bagebog (revideret 2018).

Ingredienser

Lagkagebund

Kagecreme

Pynt

  • Fødselsdagslys

Produkter i opskriften

Alle produkter →