fbpx

Lemon posset

4 personer

Lemon posset er en klassisk dessert med en blød citroncreme fyldt i udhulede citroner – og den ser lige så herlig ud, som den smager. I vores version har vi forkælet citroncreme med masser af lækker vanilje fra en hel vaniljestang.

 

Fremgangsmåde: 

Skær de fire citroner i halve, og tag kødet ud uden at ødelægge skallen. Læg skallen til side.

Pres kødet igennem en si, og kom saften op i en gryde.

Kom skallen fra de to økologiske citroner ved.

Flæk vaniljestangen, og kom korn og stang op i gryden sammen med sukkeret.

Varm forsigtigt op, til sukkeret er opløst, og rør rundt. Køl lidt ned, så det ikke er kogende men bare lunkent, og tilsæt gelatinepulver. Hæld igennem en fintmasket si, så stang og skal sorteres fra.

Pisk flødeskum, og vend i den kolde citronsaft.

Fordel i de halve citronskaller, og stil på køl indtil servering. Minimum 3 timer og gerne natten over.

Ingredienser

Skallen af to økologiske citroner

4 hele citroner

60 gram sukker

2 dl piskefløde

1 Tørsleffs Vaniljestang

1 tsk. gelatinepulver

Produkter i opskriften

Alle produkter →