Linser med et citrustvist
ca. 15 stk
Forestil dig den klassiske bagerlinse – bare med lidt mere spark! Vi har nemlig forvandlet den traditionelle linse til en åben tærte med vaniljecreme og et lækkert, friskt tvist af citron. Prøv den!
Sæt ovnen på 200 grader almindelig ovn.
Lav først mørdejen:
Sigt mel og bagepulver sammen, og hak koldt smør eller margarine i melblandingen. Rør æggeblommer og sigtet flormelis sammen, og ælt det i dejen. Rul dejen ud i en tykkelse på 2 mm, og stik dejen ud i runde kager, der lægges i små, smurte tærteforme. Prik dem med en gaffel, og pensl dem evt. med lidt æg. Bag dem i ovnen i 12 minutter, eller til de er let gyldne. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
Rør nu kagecremen efter anvisning på pakken. Kom kagecremen op i formene sammen med en gavmild skefuld lemon curd, og riv citronskal henover, og server.
Ingredienser
Dej:
- 200 g hvedemel
- 1/8 tsk. Tørsleffs bagepulver
- 175 g smør eller margarine
- 2 æggeblommer
- 60 g flormelis
Fyld:
- 1 brev Tørsleffs Kagecreme
- 2 dl minimælk eller letmælk
- 1,5 dl lemon curd
- Revet skal af en citron