fbpx

Madam Mangors jødekager

Ca. 125 stk.

Den sprøde, knasende og vidunderlige smag med kanel på toppen er manges favorit i den søde juletid. Den traditionelle jødekage er rund, men du kan sagtens bruge andre former og sætte dit eget præg på den sprøde småkage. Spred glæde og julestemning med hjemmelavede jødekager, og kom dem i en sød pose eller dåse, og forkæl familie, kollegaer eller venner.

Mørdej: Mel, bagepulver og krydderier sigtes sammen og blandes med citronskal, sukker og hakkede mandler. Smørret hakkes i.

Dejen æltes og trilles til en tyk pølse, der stilles koldt, til den er fast.

Pølsen snittes papirtyndt. Kagerne stilles på smurte plader, pensles med æg, pyntes med kanelsukker og stilles i forvarmet ovn.

Bagetid: 6-7 min. ved 200° C.

Ingredienser

Dej:

  • 250 g hvedemel
  • 1/8 tsk. Tørsleffs Bagepulver
  • ½ tsk. Kardemomme
  • 1 tsk. Kanel
  • Revet skal af ½ citron
  • 125 g farin
  • 65 g smuttede mandler
  • 185 g smør

Pensling:

  • 1 sammenpisket æg

Pynt:

  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. kanel

Produkter i opskriften

Alle produkter →