fbpx

Mælkekaramelbudding

1,4 liter / 6-8 personer

Budding er en helt klassisk dessert og med et lille tvist af karamel, går du ikke helt galt i byen. Den er et hit hos både børn og voksne. Blød konsistens, sød smag og smukt udseende. Servér den som dessert for dine gæster, eller når hverdagen skal være lidt ekstra festlig.

Tørsleffs har udviklet en række eventyrlige buddinger, der vækker gode minder i stribevis om tiden med Tørsleffs Eventyr Budding, der havde den fine Eventyrprinsesse på emballagen. Tørsleffs Eventyr Budding blev tidligere solgt i breve med pulver til den klassiske Vanilje-, Rom-, og Mandelbudding, men nu inspirerer vi til, at lave moderne buddinger fra bunden af, ved brug af udvalgte Tørsleffs produkter.

For flere, klassiske buddinger og andre desserter, læs Tørsleffs Den gule Dessertbog.

Fremgangsmåde

Pisk æggeblommer og farin godt sammen i en stor skål – hold et par spsk. af farinen tilbage.

Hæld mælk, piskefløde og den resterende farin i en tykbundet gryde, og varm mælkefløden op ved svag varme, til den er lige under kogepunktet.

Kom gelatinepulver og koldt vand i en lillebitte skål, og lad det stå et par minutter.

Hæld den hede mælkefløde i æggefarinblandingen under hektisk piskning. Hæld det hele tilbage i gryden, og varm stille og roligt blandingen op ved lav varme og under omrøring med en silikoneskraber eller grydeske, til den når en temperatur på ca. 83-85°. Den må IKKE koge, men skal lige op og tykne til tyndt cremestadie (læg mærke til, hvornår cremen begynder at hænge lidt ved silikoneskraberen, i stedet for med det samme at dryppe af, og stop der).

Tag straks gryden af blusset. Skrab gelatineblandingen ned i den varme creme. Rør rundt, så husblassen smelter. Tilsæt ½ dåse dulce de leche (karamelliseret mælk) samt havsalt, og rør rundt, så alt blandes godt. Hæld cremen gennem en sigte ned i en skål. Dæk den nu med et stykke husholdningsfilm helt nede på overfladen af cremen, så du undgår skind, og sæt cremen i køleskabet. Den skal nu blive kold og evt. stivne let i kanten af skålen – det tager ca. 1-2 timer.

Pisk piskefløden til tyndt skum, og rør lidt af den afkølede creme i flødeskummet. Derefter kan du røre skummet i cremen.

Hæld buddingcremen i en passende form, som du forinden har skyllet i koldt vand. Sæt formen i køleskabet, til cremen er helt stiv. Det tager minimum 6 timers tid og gerne natten over.

Når du skal vende buddingen ud af formen, så følg anvisningen her.

Inden servering luner du dulce de leche (karamelliserede mælk) forsigtigt op – brug en lille tykbundet gryde og rør konstant, så karamellen ikke brænder på. Stop, når sovsen er lun og lækker i konsistensen. Smag evt. til med havsalt.

Pynt buddingen med striber af mælkekaramel og evt. et drys karamelliserede mandler (se opskrift herunder).

Karamelliserede mandler

1 portion

Ingredienser:

  • 150 g hvidt sukker
  • 120 g mandler

Fremgangsmåde:

Gør en bageplade klar med bagepapir.

Smelt sukkeret til gylden karamel i en tykbundet gryde. Tilsæt mandlerne, og vend dem hurtigt rundt i karamellen. Hæld de karamelliserede mandler over på bagepladen, og sørg for hurtigt at skille mandlerne fra hinanden, så du får hele karamelliserede mandler, der ikke hænger for meget sammen med resten af flokken. Lad de karamelliserede mandler køle af og blive sprøde.

Bræk mandlerne helt fra hinanden, og opbevar dem i et patentglas, til du skal bruge dem.

Ingredienser

Tilbehør:

Produkter i opskriften

Alle produkter →