Mandelfromage
Fromage er for dig, der elsker en let dessert. Sødmen fra mandlerne giver den en skøn, mild smag. Du kan evt. nyde den med friske eller syltede kirsebær eller andre frugter eller bær for at give fromagen ekstra friskhed.
Æggeblommer og sukker røres godt. Den udblødte husblas smeltes over damp, afkøles med likøren til 37 grader og røres i æggesnapsen. Når blandingen begynder at blive jævn, vendes flødeskum og mandler i. Til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i. Fromagen fyldes i en skål og stilles koldt. Ved servering pyntes med syltede eller henkogte kirsebær.
NB! Opskriftbilledet er en nyfortolket version af den oprindelige opskrift.
Ingredienser
Fromage:
- 2 æggeblommer
- 2 spsk. sukker
- 50 g smuttede, hakkede mandler
- ½ dl mandellikør
- 4 blade Tørsleffs Husblas
- 2 dl piskefløde, pisket let til skum
Pynt:
- ½ l kirsebærsauce, se evt. Den gule Dessertbog s. 101.