Mangochutney
1 ¾ liter
Denne indiske delikatesse er et must have i køkkenet, hvis du ligesom os også elsker stærk mad, og nu kan du heldigvis lave din egen. Mangoens sødme passer perfekt med chili og cayennepeber, og chutneyen spiller godt op af lidt stærkere middagsretter.
Mangofrugterne skrælles, stenen fjernes og kødet skæres i strimler. Chili peberfrugter, æbler og løg gøres i stand og skæres også i strimler. Det hele kommes i en gryde sammen med eddike, sukker, krydderier. Koges ved svag varme ca. 45 min. Tilsættes Atamon, kommes på Atamonskyllede-glas og lukkes.
Ingredienser
- 3 mangofrugter
- ½ kg. æbler
- 2 løg
- 2 røde eller grønne chili peberfrugter
- 250 g lyse rosiner
- 3 dl eddike
- 500 g farin
- ¼ tsk hvidløgssalt
- 1 tsk. ingefær
- ¼ tsk. cayennepeber
- ¼ tsk. sennepspulver eller sennepskorn
- 2 tsk. salt
- 1 ½ tsk. Tørsleffs Atamon
Nelliker, kanel og korianderfrø kan anbefales at tilføje. Til en portion som denne cirka 10 nelliker, 2 stænger kanel og 1 tsk. korianderfrø.