Marengs-lagkage
En klassisk nem og lækker sommerdessert med sødme fra marengs og syre fra frugt og bær, som får alles munde til at løbe i vand. Nyd den smukke kage på en varm sommerdag sammen med dem, du holder af.
Æggehviderne piskes stive. Halvdelen af sukkeret piskes i lidt efter lidt. Massen piskes tæt og sej med eddike. Resten af sukkeret blandes forsigtigt i på en gang. Dejen smøres ud i to runde bunde på en bageplade beklædt med bagepapir. Bundene tørres ved 100 grader i ca. 75 minutter, eller til de løsner sig fra pladen. Fersknerne skæres i både og bages sammen med vand og sukker ved 170 grader i et ildfast fad i 10-15 minutter. Hindbærene vendes sammen med ferskner og sirup. Pisk creme fraiche, fløde og Vanila luftigt. Læg lagkagen sammen med det afkølede fyld lige før servering.
Opskrift fra Tørsleffs Den gule Dessertbog.
Ingredienser
Marengs-bunde:
- 4 æggehvider
- 200 g sukker
- 1 tsk. eddike
- 1 tsk. Tørsleffs Vanila
Fyld:
- 4-5 ferskner
- 1 bakke friske hindbær
- 1 spsk. sukker
- 1 spsk. vand
- 2,5 dl piskefløde
- 100 g creme fraiche 18 %
- 1 tsk. Tørsleffs Vanila (eller en halv Tørsleffs vaniljestang)