Monkeybread – hjernekage
Lav din helt egen hjernekage til årets halloweenfejring – lige dele uhyggelig og super lækker! Kagen er et sjovt indslag til halloweenfesten – og med denne monkeybread-opskrift går du på ingen måde på kompromis med smagen!
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i den lunkne mælk. Smelt smørret, og rør det ligeledes ud i mælken. Tilsæt æg, sukker, salt, kardemomme og halvdelen af melet. Tilsæt nu det resterende mel, indtil dejen er blank og smidig.
Lad dejen stå i en skål med et klæde over i 30 min.
Mens dejen hæver, kan du gøre remoncen klar. Smelt smør, farin og kanel i en gryde ved lav varme.
Opdel dejen i en masse små klumper, som trilles til runde kugler på cirka 2 cm i diameter.
Vend alle kuglerne i den flydende remonce, og læg dem herefter i lag i den runde sandkageform.
Når alle kuglerne er fordelt i kageformen, hældes resten af remoncen udover.
Lad kagen efterhæve i 15 min. med et klæde over.
Sæt ovnen på 200 grader almindelig ovn, og bag i 35 minutter, eller til kagen er gylden.
Pynt med rød glasur, når kagen er kølet af.
Ingredienser
Dej:
- 25 g gær
- 1 dl håndvarm mælk
- 50 g smør
- 1 lille æg
- ¼ tsk. salt
- 1 spsk. sukker
- ½ tsk. kardomme
- Cirka 250 g hvedemel
Remonce:
- 150 g blødt smør
- 100 g brun farin
- 1 spsk. kanel
Glasur:
- Flormelis
- Vand
- Tørsleffs Rød Konditorfarve
Øvrigt:
- Rund sandkageform