fbpx

Monkeybread – hjernekage

Lav din helt egen hjernekage til årets halloweenfejring – lige dele uhyggelig og super lækker! Kagen er et sjovt indslag til halloweenfesten – og med denne monkeybread-opskrift går du på ingen måde på kompromis med smagen!

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i den lunkne mælk. Smelt smørret, og rør det ligeledes ud i mælken. Tilsæt æg, sukker, salt, kardemomme og halvdelen af melet. Tilsæt nu det resterende mel, indtil dejen er blank og smidig.

Lad dejen stå i en skål med et klæde over i 30 min.

Mens dejen hæver, kan du gøre remoncen klar. Smelt smør, farin og kanel i en gryde ved lav varme.

Opdel dejen i en masse små klumper, som trilles til runde kugler på cirka 2 cm i diameter.
Vend alle kuglerne i den flydende remonce, og læg dem herefter i lag i den runde sandkageform.

Når alle kuglerne er fordelt i kageformen, hældes resten af remoncen udover.

Lad kagen efterhæve i 15 min. med et klæde over.

Sæt ovnen på 200 grader almindelig ovn, og bag i 35 minutter, eller til kagen er gylden.

Pynt med rød glasur, når kagen er kølet af.

Ingredienser

Dej:

  • 25 g gær
  • 1 dl håndvarm mælk
  • 50 g smør
  • 1 lille æg
  • ¼ tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • ½ tsk. kardomme
  • Cirka 250 g hvedemel

Remonce:

  • 150 g blødt smør
  • 100 g brun farin
  • 1 spsk. kanel

Glasur:

Øvrigt:

  • Rund sandkageform

Produkter i opskriften

Alle produkter →