fbpx

Nem æblekage med rosiner

Æblekage som mormor lavede den – en gammel dansk klassiker. Med saftige æbler og søde rosiner. Spis den, som den er, eller nyd den med lidt flødeskum eller creme fraiche. En sikker vinder for alle, du serverer den for.

Æblerne skylles og deles i både. Kernehus, blomst og stilk skæres fra. Æblebåde og rosiner lægges i et ildfast, smurt fad og drysses med sukker og kanel. Koldt smør snittes i småstykker og smuldres i melet. Farin og havregryn blandes i. Dejen lægges i klumper på frugten. Bagetid: 1 time ved 185º. Æblekagen serveres varm med flødeskum, smagt til med Vanila.

Ingredienser

  • ½ kg æbler
  • 50 g skoldende rosiner
  • Ca. 100 g sukker
  • 2 tsk. kanel

 

  • Dej:
  • 185 g smør
  • 65 g hvedemel
  • 90 g farin
  • 65 g havregryn
  • 2 dl piskefløde, pisket til skum
  • 1 tsk. Vanila
Æblekage med rosiner

Produkter i opskriften

Alle produkter →