fbpx

Nem æblekage med rosiner

Æblerne skylles og deles i både. Kernehus, blomst og stilk skæres fra. Æblebåde og rosiner lægges i et ildfast, smurt fad og drysses med sukker og kanel. Koldt smør snittes i småstykker og smuldres i melet. Farin og havregryn blandes i. Dejen lægges i klumper på frugten. Bagetid: 1 time ved 185º. Æblekagen serveres varm med flødeskum, smagt til med Vanila.

Ingredienser

  • ½ kg æbler
  • 50 g skoldende rosiner
  • Ca. 100 g sukker
  • 2 tsk. kanel

 

  • Dej:
  • 185 g smør
  • 65 g hvedemel
  • 90 g farin
  • 65 g havregryn
  • 2 dl piskefløde, pisket til skum
  • 1 tsk. Vanila
Æblekage med rosiner

Produkter i opskriften

Alle produkter →