fbpx

Nemme fastelavnsboller

Lækre, nemme fastelavnsboller med skønt jordbærfyld. Med vores Dekorationsskrifter kan du nemt tage ungerne med i køkkenet og gå amok i pynten.

 

Fremgangsmåde:

Boller:

Lun mælken, til den er lillefingervarm, og kom den op i en røreskål. Smuldr gæren heri, og rør det ud med en ske.

Tilsæt sukker, et æg og en knivspids salt, og rør det ud i mælken.

Tilsæt mel sammen det bløde smør lidt ad gangen, og ælt dejen i hånden eller på en røremaskine, til den samler sig.

Dæk dejen til, og lad den hæve på køkkenbordet i ca. 30 minutter.

Del dejen i ca. 12 stykker, form runde boller, og sæt på en bageplade.

Lad efterhæve i 30 minutter.

Pensl bollerne med æg, og bag i en forvarmet ovn på 215 grader almindelig ovn i ca. 12-13 minutter, eller til de er gyldne.

 

Kagemousse:

Mix posens indhold med 200 ml letmælk i en høj røreskål. Pisk på laveste hastighed i 1 min. og derefter yderligere ca. 4. min. på højeste hastighed. Kagemoussen er nu klar til brug.

 

Sådan samler du fastelavnsbollerne:

Skær de afkølede boller over, og fyld den med kagemoussen enten med en sprøjtepose eller blot en ske.

Pynt bollerne med fine mønstre med Tørsleffs Dekorationsskrifter.

Ingredienser

Dej:

  • 25 gram gær
  • 2,5 dl sødmælk
  • 2 æg
  • 500 gram hvedemel
  • 2 spsk. sukker
  • 75 gram blødt smør
  • Salt

 

Fyld:

Pynt:

Produkter i opskriften

Alle produkter →