Nougat-is
1 is
Imponér dine gæster med denne helt fantastiske nougatis. En gammel klassiker, som aldrig går af mode – og heldigvis for det, hvis du spørger os. Med den fløjlsbløde flødeis og knasende nougat skal man virkelig være hurtig, inden den forsvinder fra dessertbordet, da dine gæster med garanti vil elske den.
Sukkeret smeltes til karamel på en tør pande. Når det bobler, røres hakkede mandler og bagepulver i karamellen. Herefter hældes massen straks på en bageplade med bagepapir og afkøles.
Nougaten knuses nu mellem to stykker bagepapir med en kødhammer. Fløden piskes stiv. Æggeblommer, sukker og Tørsleffs Vanila røres godt sammen. Flødeskummet blandes forsigtigt i og til sidst den knuste nougat. Isen fryses som parfait-is.
Ingredienser
Nougat
- 75 g sukker
- 25 g Tørsleffs Hakkede Mandler
- 1 knsp. Tørsleffs Bagepulver
Is
- 3 dl. piskefløde, pisket til skum
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 1 spsk. sukker
- 1 tsk. Tørsleffs Vanila