fbpx

Omelet en surprise

En fransk klassiker, som også går under navnet Baked Alaska – eller på dansk indbagt is. En meget smuk dessert, som ved første øjekast blot ligner en marengsdessert, men som gemmer på et lækkert, koldt indre. Den let brændte overflade let brændt giver et smukt mønster. Pynt den med blomster, og imponér dine gæster – Bon appetit!

Parfait-is FREMGANGSMÅDE:
Blåbær blendes og sies til pure. Æggeblommer og flormelis piskes over vandbad til det tykner. Cremen flyttes fra varmen, anbringes i koldt vandbad og piskningen fortsætter, indtil cremen er næsten kold og endnu mere cremet. Blåbærpure blandes i. Tørsleffs Vanila og piskefløde piskes til skum, der forsigtigt blandes i. Fyldes straks i en foret rugbrødsform, som pakkes lufttæt ind. Frysetid ca. 3-5 timer

Blåbærmarmelade FREMGANGSMÅDE:
Blåbær skylles og koges møre i ca. 5 min. Sukker tilsættes under omrøring og bærerne bringes i kog. Tørselffs Blå Melatin blandes med 1 spsk. sukker og tilsættes under omrøring i de kogende bær. Kog i ca. 1 min. Beregn først kogetiden, når hele bærmassen koger. Skum marmeladen og hæld den på skoldede Tørsleffs Atamon-skyllede glas, der lukkes straks.

Lagkagebund FREMGANGSMÅDE:
Æggehviderne piskes meget stive. 1-2 spsk. sukker piskes i. Æggeblommerne piskes derefter skummende med vandet. Resten af sukkeret drysses i, og der piskes til æggeblommemassen er tyk, lysegul og sej. Mel og Tørselffs bagepulver sigtes sammen og blandes i med let hånd. Æggehviderne foldes i, og dejen fordeles på en bageplade beklædt med melstrøget bagepapir.
Bagetid i forvarmet ovn: ca. 8 min. ved 225°. Når lagkagebunden er kold, skæres den til i to stykker på størrelse med parfait-isen.

Marengs FREMGANGSMÅDE:
Æggehviderne piskes stive. Halvdelen af sukkeret piskes i lidt efter lidt. Massen piskes tæt og sej med eddiken. Resten af sukkeret og Tørselffs Vanila blandes forsigtigt i på en gang.

SAMLING AF OMELET EN SURPRISE:
I et ildfast fad lægges en lagkagebund, der dækkes med et lag blåbærmarmelade. Herpå lægges endnu en lagkagebund og derpå den stivfrosne parfait-is. Denne dækkes med marengsdejen i valgfrit mønster – det er nemmest med en tyl. I en bradepande lægges knust is, hvorpå fadet stilles. Sættes i en forvarmet ovn ved 250 grader i ca. 10 min. eller under grill i ca. 2 min. til overfladen er gylden. Alternativt brændes marengsen med en gasbrænder. Desserten skal serveres med det samme.

TIP: Æggehvider kan kun piskes stive i en ren, fedtfri skål og med et rent piskeris. Der må ikke være æggeblomme i hviderne.

 

Ingredienser

Parfait-is

  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 50 g sigtet flormelis
  • 3 tsk. Tørsleffs Vanila
  • 75 g blåbærpure
  • 1/2 liter piskefløde

Blåbærmarmelade

Lagkagebund

Marengs

Produkter i opskriften

Alle produkter →