fbpx

Ovnsyltede rabarber

Ca. 5 liter

Rabarber behøver egner sig ikke kun til at blive brugt i det søde køkken, de kan også syltes og bruges som tilbehør til aftensmaden eller i en lækker sommersalat. Den syrlige smag passer perfekt sammen med de fleste søde eller salte retter.

De rensede rabarberstilke skæres i stykker, der passer til højden på dine sylteglas. De lægges i Atamon-skyllede sylteglas, som fyldes helt ud med rabarber. Bring vand, sukker, vanilje og Atamon til kogepunktet og lad det simre i et par minutter, indtil sukkeret er helt smeltet. Fordel så vaniljesiruppen over rabarberne i sylteglassene og spæd til med ekstra vand, så glassene er helt fyldte. Sæt sylteglassene uden låg i en lun ovn ved 125 grader i ca. 30 minutter. Kanten på krukkerne renses herefter med Atamon-vædet vat. Krukkerne lukkes og opbevares koldt.

Ingredienser

Produkter i opskriften

Alle produkter →